Wonen Decoraties

En nog een WordPress site

Automatiseer je raamdecoratie met smart home oplossingen!

2 min gelezen

Smart homes hebben heel veel voordelen, en een smart home is tegenwoordig veel meer dan alleen een paar slimme lampen. Je hele huis kan namelijk geautomatiseerd worden om alles makkelijker, veiliger en zuiniger te maken. En tegenwoordig kan je zelfs ook je raamdecoratie automatiseren! Met Somfy’s raamdecoratie bijvoorbeeld kan je je raamdecoratie aansluiten op de rest van je huis en je raamdecoratie koppelen aan een tijdklok, of zelfs aan andere gebeurtenissen in je huis: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe maak je je raamdecoratie slim?

Als je geïnteresseerd bent in het automatiseren van je raamdecoratie wil je waarschijnlijk weten hoe dat moet. Helaas is het niet zo simpel dat je de raamdecoratie op kan hangen en dan meteen klaar bent. Je hebt namelijk eerst een smarthomesysteem zoals dat van Somfy nodig. Dit lijkt op het eerste gezicht jammer, maar het betekent ook dat je veel meer slimme producten aan elkaar kan koppelen, en dat je maar één app op je telefoon nodig hebt om je hele huis te besturen. Daarna moet je raamdecoratie kiezen die met dan smarthomesysteem werkt, en daarna hoef je de raamdecoratie alleen nog maar op te hangen en te koppelen.

Wat zijn de voordelen van slimme raamdecoratie?

Slimme raamdecoratie heeft veel voordelen. Zo kan je de raamdecoratie op een tijdklok open en dicht laten gaan. Dit is natuurlijk makkelijk, maar het zorgt er ook voor dat je energie bespaart doordat er minder warmte door de ramen ontsnapt als de gordijnen dicht zijn. Daarnaast zorgt automatische raamdecoratie er ook voor dat je kans op inbraak omlaag gaat, want als je raamdecoratie ‘s ochtends open gaat en ‘s avonds weer dicht lijkt het alsof er iemand thuis is, ook al ben je op vakantie. Ook kan je de raamdecoratie koppelen aan je slimme verlichting zodat je gordijnen dicht gaan wanneer je het licht op “gezellig” zet.