Wonen Decoraties

En nog een WordPress site

Voor het eerst op jezelf wonen: tips

2 min gelezen

Ga jij binnenkort voor het eerst op jezelf wonen? Spannend! Het is niet alleen erg leuk om een eigen huisje te hebben; er komt ook veel bij kijken. Je zult veel verschillende dingen moeten regelen en er zijn veel dingen die zullen veranderen ten opzichte van wanneer je nog thuis woont. We geven je graag wat tips voor als je voor het eerst op jezelf gaat wonen.

Spaar van tevoren

Heb je nog even de tijd voor je uit huis gaat? Probeer dan zoveel mogelijk te sparen. Zet iedere maand wat geld opzij en koop eventueel al een aantal spullen die je in het nieuwe huis kunt gebruiken. Misschien hebben vrienden of familie wel het één en ander voor je.

Zoek uit wat je allemaal moet regelen

Ga je op jezelf, dan moet je opeens veel dingen zelf doen. Bepaalde zaken, zoals het aanvragen van gas water licht, kun je alvast doen. Neem hiervoor bijvoorbeeld eens een kijkje op https://www.engie.nl/. Kijk ook of je een parkeervergunning nodig hebt op de plek waar je gaat wonen (indien je een auto hebt) en of er supermarkten en winkels op loopafstand zijn.

Leer koken

Kun je nog niet zo goed koken? Probeer dan ruim van tevoren al wat ervaring op te doen hiermee. Zo weet je zeker dat je in staat bent voor jezelf te zorgen als je eenmaal in je eigen huisje woont. Het hoeven heus geen supermoeilijke of uitgebreide recepten te zijn (in het begin), jezelf een aantal standaard recepten aanleren is ook al handig, zoals bijvoorbeeld pasta of een ovenschotel. 

Koop tweedehands spullen

Je hoeft niet per se allemaal nieuwe spullen en meubels te kopen als je op jezelf gaat. Ook op Marktplaats of bijvoorbeeld bij de kringloop vind je vaak leuke dingen, voor een leuk prijsje.