Wonen Decoraties

En nog een WordPress site

Wie licht ik in bij het verhuizen?

2 min gelezen

Wanneer je gaat verhuizen kan je dat niet zomaar even doen. Je verhuizing moet je doorgeven aan verschillende bekenden en instanties. Hoe dat gaat en wanneer je dat doet wordt hier uitgelegd. Je kunt ook regelen dat je post wordt doorgestuurd. Daarnaast is het ook handig voor als je een verhuisbedrijf hebt ingeschakeld, zoals Verhuizersrotterdam, om hen in te lichten.

Gemeente

Je moet je verhuizing altijd doorgeven aan de gemeente, ook als je binnen de gemeente verhuist. Als je naar een nieuwe gemeente verhuist, meld je dit bij de nieuwe gemeente. Die gemeente zal je nieuwe adres doorvoeren in de Basisregistratie Personen (BRP). De BRP is de opvolger van de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Een melding kan door middel van een bezoek aan de gemeente of schriftelijk of digitaal (per e-mail of met DigiD) . De juiste procedure kan op de website van de desbetreffende gemeente worden gevonden. De melding doe je 4 weken vóór of uiterlijk 5 dagen na je verhuisdatum. De datum die je op de aangifte als verhuisdatum vermeldt, geldt als verhuisdatum. Je kunt een boete van maximaal €325 riskeren als je dit niet op tijd doet. Op het nieuwe adres ontvang je een schriftelijke bevestiging.

Wie nog meer?

Naast de gemeente is het ook handig om je familie, vrienden en kennissen in te lichten over je verhuizing. Andere relaties, zoals je buren en werkgever zijn ook belangrijk. Bovendien moet je nutsbedrijven, je energieleverancier, waterleverancier, bank verzekeraar, financieel dienstverlener en notaris inlichten. Voor je medische zaken zal je je huisarts en tandarts op de hoogte moeten stellen. Voor je lidmaatschappen zal je bibliotheek, internet- en tv-provider, landelijke verenigingen (ANWB, Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis etc.), plaatselijke verenigingen (sport, muziek, tuin) Vakbond Abonnementen Krant, weekblad, omroepblad, tijdschrift(en) en eventueel de loterij moeten worden ingelicht. Ook is het handig om je verhuisbedrijf, zoals verhuisbedrijf Zoetermeer op de hoogte te stellen.